Links

Her kan du læse om andre tryghedstiltag

Undgå at blive udsat for voldtægt

Kend dine grænser, sig tydeligt fra og gå hjem sammen med venner fra byen

Læs mere på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside

Kør bil, når du kører bil"

Uopmærksomhedskampagne fra Rådet for sikker trafik, hvor der er sat fokus på uopmærksomhed blandt bilister

Her kan du læse mere om uopmærksomhedskampagnen

  

Hjertestarter

"Når en person får hjertestop, begynder en kamp mod uret. De første minutter er livsvigtige. Og mange menneskeliv kan reddes, hvis du udnytter minutterne rigtigt: Ringer 1-1-2, starter hjertelungeredning og får hentet en hjertestarter." Denne information er hentet på TrygFondens hjemmeside, hvor du kan finde mere information om hjertestartere. På hjemmesiden er der også et kort over registrerede hjertestartere, så du kan se, hvor de er placeret i dit lokalområde. 

Se kort over hjertestartere

 

Ny kampagne mod spritkørsel

Rådet for Sikker Trafik: Antallet af spritbilister på vejene er halveret siden 1980´erne. Men der er stadig for mange bilister, der sætter sig bag rattet efter at have drukket, viser ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. I juni 2015 begynder ny kampagne mod spritkørsel.

Læs mere og se film


Trafikkampagne - uopmærksomhed

Uopmærksomhed i trafikken kan føre til alvorlige ulykker. Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi sætter med kampagnen "Vis omtanke - også i trafikken" fokus på vores adfærd i trafikken. Tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at distraktion er en afgørende faktor i omkring 30 pct. af trafikulykker.

 

Læs mere om uopmærksomhed i trafikken her

Se filmen trafikkampagne uopmærksomhed her

Se filmen "Spritkørsel - Helt ærligt" her
 

Trafikkampagne - cyklister

"Vis omtanke i trafikken - alt andet er til grin" er sloganet til en trafikkampagne, hvor trafikanter får kostume på for at minde dem om, at selv små lovovertrædelser og øjeblikke af uopmærksomhed kan føre til alvorlige trafikulykker. Kampagnen er udviklet i et samarbejde mellem Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi.

Se filmen trafikkampagne cyklister her

Hvert år dropper 40.000 teenagere cykelhjelmen. Det sker samtidig med, at de begynder at cykle mere og antallet af ulykker stiger. Ny kampagne vil have forældrene på banen.

Læs mere om kampagnen her

Nedern forældre

Som forældre er der mange situationer, hvor man er nødt til at være nedern; sengetider, alkohol, lektier og så selvfølgelig cykelhjelmen

Se filmen "Nedern forældre" her

 

Gratis app der skaber tryghed

Nordjyllands Politi har udviklet en gratis app "Politi". App'en giver adgang til "Tip Politiet", "Cykeltjek", "Nyheder" og "Politistationer".

Danmark har en officiel 112 app. App'en giver mulighed for at starte et opkald til alarmcentralen og samtidig sende GPS-koordinater af sted.

Her kan du finde mere information om 112 app´en

"Find my iPhone" og "Where's my Android" er gratis apps, som gør det muligt at spore din mobiltelefon, hvis den er blevet stjålet. Disse apps kan hjælpe politiet med at finde din mobiltelefon.

 

Besøgshunde på plejecentre

TrygFonden har igangsat et treårigt forskningsprojekt omkring besøgshunde. Resultaterne blev præsenteret i 2013 og konklusionen på forskningsprojektet er, at besøgshunde til ældre og demensramte virker. Besøgshunde kan forbedre trivslen og hverdagen for beboerne. På nedenstående hjemmeside, kan du tilmelde dit plejecenter eller din hund til ordningen. 

Her kan du læse mere om Trygfondens besøgshunde


Krammebamser

TrygFonden udleverer hvert andet år krammebamser, der giver tryghed til børn, som har været i narkose. En krammebamse virker tryghedsskabende for børn, der er på hospitalet og befinder sig i en ukendt situation, som kan føles utrygt for barnet.

Her kan du læse mere om trygfondens projekt "Krammebamser"


Nabohjælp

Nabohjælp kan nedbringe indbrud og hærværk med op til 26 pct. Når naboer holder øje med hinandens boliger beskytter det mod indbrud og hærværk. Hermed er der større sandsynlighed for, at forsøg på indbrud bliver opdaget.

Her kan du få mere information om nabohjælp

Du kan også læse om, hvad du kan gøre for at sikre dig mod indbrud

 

Boliggaranti for studerende

Aalborg Kommune giver Tag-Over-Hovedet garanti for uddannelsessøgende, der begynder på en uddannelse og bor udenbys. Garantien sikrer, at de studerende har et sted at bo ved uddannelsens begyndelse, inden de finder en permanent bolig.

Læs mere om forudsætningerne her


Forældrefiduser

Forældrefidus er et netværk til forældre, hvor de kan samarbejde omkring deres børns trivsel i skolen. Det sikres, at alle børn kan være med i fællesskabet, og dermed opnås der højere trivsel og mobning forebygges. 

Læs mere netværket "Forældrefiduser her

Stop gaderøverier

Kampagnen giver gode råd omkring, hvordan du kan være med til at forebygge, at du bliver udsat for et  gaderøveri. De tre gode råd er: Aftal at følges med en ven, husk at beholde mobilen i lommen og få en app, så din mobil kan spores.


Se mere på DKR.dk og TrygFonden.dk


Strategier fra Aalborg Kommune og Nordjyllands Politi

Centrale strategier, der er med til at skabe tryghed i Aalborg kommune.

Nordjyllands Politi

Aalborg Kommune

Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Sundheds- og Kulturforvaltningen

By- og Landskabsforvaltningen

Skoleforvaltningen

Del indhold